Ljuvligt mjuka och goa är våra sjalar av kidmohair från Sydafrika.

Sydafrikas mohair är känd som världens förnämsta, i våra sjalar används endast ullen från de små killingarna sk. Kidmohair som är den allra lenaste och mjuka du kan tänka dig. Kidmohair är exceptionellt mjukt och lätt och ger en härlig värme, ett riktigt lyxigt naturmaterial med en oslagbar känsla. Våra sjalar håller hög kvalitet och kostar en slant, men en sådan här sjal har man glädje utav i många år. En fin sjal av mohair är perfekt som present till någon man tycker om.  Inte att förglömma är att de här sjalarna är tillverkade under schyssta villkor och rättvist handlade och att ditt val att köpa en sådan här sjal verkligen gör skillnad för de kvinnor som tillverkar dem.
Mohair, så kallas alltså ullen som kommer från Angorageten och den ska inte blandas ihop med angoraull som kommer från kaniner, det där är lite förvirrande, men så är det. Ullen klipper man från killingarna, utan att de tar någon skada. Kidmohair är mjuk, superlätt och kliar INTE. Den mohair som du hittar i plagg på stan går inte att jämföra med våra sjalar av kidmohair.

Sjalarna kommer från ett mindre företag som mycket medvetet  arbetar tillsammans med kvinnor från ett township i närheten. Kvinnorna lär sig hantverket men utbildas även i ekonomi och företagande. Sjalarna tillverkas hanverksmässigt i mindre serier och med en mycket noggrann kvalitetskontroll. De här sjalarna är verkligen av toppklass och det är så roligt att få sälja så fina varor!
Varma ulliga hälsningar från Catarina & Sjalbutiken.se

 


Gillar du sjalar och söker något extra så har du kommit helt rätt!
Sjalbutiken.se har Sveriges största utbud av kvalitetssjalar, scarves, saris & saronger

ÖPPET KÖP i 30 DAGAR - SNABBA LEVERANSER !

Kontakta oss: E-post: info @ sjalbutiken.se
Copyright © 2018 Sjalbutiken.se - All Rights Reserved